Over ons

Leestijd: 3 minuten

De Vegansoof is opgericht in december 2017 als Facebookgroep, vanuit de behoefte om in een veilige omgeving wat dieper in te gaan op de filosofie achter veganisme. Inmiddels telt de groep meer dan 1400 leden. De Facebookgroep en de website werken soms samen, maar werken onafhankelijk van elkaar. De website van De Vegansoof richt zich op het brede publiek dat geïnteresseerd is in veganisme: door een informatief platform te zijn en mensen te helpen met een overstap naar veganisme. Onze groep bestaat uit een divers team, waarin ieder een eigen specialisme heeft.

We zijn volop in ontwikkeling dus heb je een vraag, suggestie of iets anders leuks voor De Vegansoof? Mail ons op info@devegansoof.nl

Dit zijn de Sofen:

Bart Collard

Hoofdredacteur website / Columnist

Bart is criminoloog met een passie voor filosofie. Begin 2018 werd hij veganist. Hij schrijft over (eco)humanistische onderwerpen. Momenteel werkt hij aan een proefschrift aan de Universiteit Leiden.

 

Miranda Collard

Miranda Collard

Redacteur

Miranda is de Soof nerd. Ze beheert de website en zorgt dat alle blogs op tijd online komen. Ze is al een aantal jaar veganist en is de laatste tijd vooral bezig met de filosofische kant hiervan. Houdt van planten (…om op te eten, maar ook in de huiskamer), dieren, en wandelen met haar geadopteerde hondjes. Is verslaafd aan pizza 🍕

 

Trisha Berends van Loenen

Columnist

Tris heeft het graag over mensen- en dierenrechten, maar even zo goed over triviale -maar oh zo herkenbare- dagelijkse vegantoestanden. Ze is kritisch, gezellig, goedlachs en vrij provocatief. Ze houdt van levensvragen en levenskunst en heeft een voorliefde voor een grote glimlach en een dikke knipoog.

 

Willem Vermaat

Columnist

Willem Vermaat is dierethicus en docent milieuwetenschappen. Hij publiceert onder andere in Trouw, Joop, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen. Website

 

remiRemi ter Haar

OpperSoof / Founder

Remi is nog niet zolang vegan, maar is er zeer actief mee bezig. Hij is 37 jaar, getrouwd, werkt in de horeca en is woonachtig in Rotterdam. Verder doet hij veel aan yoga! Lees hier zijn weg naar een plantaardig dieet >. Remi was met name actief in de Facebookgroep, en zo nu en dan als blogger voor deze website, maar heeft zich tijdelijk teruggetrokken van De Vegansoof.

Deze website is onafhankelijk van de Facebookgroep waaruit we zijn ontstaan. Voor meer informatie over de Facebookgroep, neem contact op met:

Thamishan (Shen) Vallipuram

Facebookgroep / Activist

Shen is een dierenrechtenactivist die zich bezighoudt met geweldloze acties om veganisme te promoten. Hij is vooral actief met Anonymous for the Voiceless (co-organizer Leeuwarden), The Save Movement en Direct Action Everywhere. Eind 2017 werd hij veganist en begin 2018 begon hij met zijn eerste acties op straat. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in de natuur en hoopt deze ook te behouden voor toekomstige generaties.