Over ons

De Vegansoof is in december 2017 opgericht als Facebookgroep, vanuit de behoefte om dieper in te gaan op de filosofie achter veganisme. Inmiddels telt de groep meer dan 1500 leden. De Facebookgroep en de website werken soms samen, maar werken onafhankelijk van elkaar. De website van De Vegansoof richt zich op het brede publiek dat geïnteresseerd is in veganisme. Het ambieert een informatief en opiniërend platform te zijn, mensen te helpen met een overstap naar veganisme en veganisten te versterken in hun argumenten. Wij zijn een divers team waarin ieder een eigen specialisme heeft. Elke (gast)auteur staat slechts voor zijn eigen woorden.

We zijn volop in ontwikkeling dus heb je een vraag of suggestie voor De Vegansoof? Mail ons op info@devegansoof.nl

Dit zijn de ‘Sofen’:

Bart Collard

Hoofdredacteur website / Columnist

Bart is criminoloog met een passie voor filosofie. Begin 2018 werd hij veganist. Hij schrijft over (eco)humanistische onderwerpen. Momenteel werkt hij aan een proefschrift aan de Universiteit Leiden.

 

Willem Vermaat

Columnist

Willem Vermaat is dierethicus en docent milieuwetenschappen. Hij publiceert onder andere in Trouw, Joop, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen. Website

 

remiRemi ter Haar

OpperSoof / Founder

Remi was met name actief in de Facebookgroep, en zo nu en dan als blogger voor deze website, maar heeft zich tijdelijk teruggetrokken van De Vegansoof.

 

Voor meer informatie over de Facebookgroep, neem contact op met:

Andy Snoeren

Facebookgroep / Activist

Andy is de beheerder van de Facebookgroep.